Cadeaus voor mannen

Veel vrouwen zullen dit wel herkennen, wat moet je in hemelsnaam kopen voor je vader, partner of broer? Cadeautjes voor mannen zijn doorgaans niet zo vanzelfsprekend als voor vrouwen. Vrouwen zijn snel tevreden met een lekker doucheproduct, een lekkere crème of een leuk sieraad. Helaas is het voor mannen vaak wat lastiger om een leuk en origineel cadeau te bedenken. Mannen gebruiken meestal geen make-up en hebben ook minder behoefte aan leuke hebbe-dingetjes. Toch zijn er echt wel leuke cadeautjes te bedenken voor mannen. In dit artikel worden er een aantal tips gegeven over het bedenken van een cadeau voor een man.

Tip 1: Kijk naar zijn hobby’s

Het is natuurlijk leuk als je voor iemand zijn verjaardag, of andere feestelijke gelegenheid, een persoonlijk cadeau geeft. Hierdoor voelt iemand zich toch meer gewaardeerd dan wanneer iemand een algemeen cadeau krijgt. Als ontvanger weet je dat er tijd en moeite in is gestoken. Om tot een persoonlijk cadeau te komen, kun je kijken naar de hobby’s van iemand. Houdt hij van voetbal, formule 1 of tennis? Of is hij juist helemaal geen sportfanaat en houdt hij zich liever bezig met muziek of kunst? Het kan natuurlijk allemaal. Waarschijnlijk kun je wel bedenken wat de hobby is van de persoon aan wie je een cadeautje wilt gaan geven. Vervolgens kun je misschien googelen naar deze hobby. Zijn er leuke concertkaartjes te verkrijgen van zijn favoriete band? Misschien leuke merchandise van zijn favoriete voetbalclub of formule 1 coureur. Met een gerichtere zoekvraag zal Google je waarschijnlijk veel leuke opties geven.

Tip 2: Algemenere cadeaus

Ken je iemand nog niet zo goed en vind je het daarom lastig een persoonlijk cadeau te bedenken? Of is er een andere reden waarom je liever een algemener cadeau geeft? Dat kan natuurlijk ook en dat is ook zeker geen schande. Bij algemenere cadeaus kun je bijvoorbeeld denken aan kleding, zoals Bjorn borg boxers of een leuke blouse heren. Zorg in ieder geval wel dat je een beetje juist inschat hoe groot iemand is. Of bewaar het bonnetje, zodat ruilen eventueel nog mogelijk is. Zo zadel je iemand niet op met een kledingstuk dat helemaal niet past. Ook kun je denken aan iets van zeep of lekker eten.

Hopelijk kom je met deze twee tips een eindje op weg. En denk erom, het gaat ook om het gebaar en niet per se om wat voor cadeau je geeft. Daarnaast is het ook altijd leuk en slim om het cadeautje leuk in te (laten) pakken.